Вучић са Рогозином о билатералној сарадњи, економији, региону

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се у Москви са потпредседником Владе Руске Федерације Дмитријем Рогозином са којим је разговарао о билатералним односима, ситуацији у региону и економској сарадњи.

Председник Вучић је истакао да је Србија чврсто опредељена за даљи развој политичких односа са Руском Федерацијом на темељу стратешког партнерства и спремности обе стране за њихово продубљивање у свим областима.

Српски председник је изразио задовољство због достигнуте динамике сусрета на високом и највишем нивоу и захвалио на чврстој и доследној подршци Русије територијалном интегритету и суверенитету Србије.

Вучић је додао да је за Србију од великог значаја да са Русијом настави редовно да размењује информације и усклађује активности у међународним организацијама по питању Косова и Метохије.

Председник Вучић је указао на то да је Русија један од стратешких економских и спољнотрговинских партнера Србије.

Изнео је податак да је укупна робна размена у 2016. години достигла 2,3 милијарде долара, додајући да ће у наредном периоду Србија усмерити пажњу на јачање привредне сарадње са Русијом, како би биле искоришћене погодности које пружа Споразум о слободној трговини.

"Желимо да постојећу сарадњу у енергетици, пољопривреди, телекомуникацијама и другим областима унапредимо и оснажимо. Србија је заинтересована за стабилне испоруке енергената како би била омогућена енергетска безбедност земље", закључио је председник Вучић.

Председник Вучић и потпредседник Рогозин обишли су и Фонд за преспрективна истраживања Руске Федерације, где су им представљена нова истраживачка достигнућа у војно-техничкој и социјално-економској сфери.

Вучић ће се поподне састати са својим домаћином председником Руске Федерације Путином.

Уочи састанка са Рогозином, председник Србије је обишао Дом ансамбла Александров, где је у његову част приређен концерт.

Рано јутрос, српски председник је најпре посетио Храм светог Петра и Павла, која је део Српске православне цркве у Москви, где је обележио крсну славу.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи