Красић: Хашки трибунал радио све супротно од помирења

Потпредседник Српске радикалне странке Зоран Красић рекао је да су српски радикали од почетка били највећи противници Хашког трибунала, као "нелегитимног и незаконитог суда", који је требало да доведе до помирења, а урадио је "све супротно".

Красић је на конференцији за новинаре навео да је Хашки трибунал преседан у међународној пракси, као и да је "неконтролисана материјална сила".

"Српски радикали су увек тврдили да је Хашки трибунал неконтролисана материјална сила. Сви који су обухваћени хашким пресудама су незадовољни зато што се од почетка знало да концепт удруженог злочиначког подухвата правно-теоријски није ни постојао до 1993. године", рекао је Красић.

Како оцењује, Хашки трибунал требало је да доведе до помирења, а урадио је "све супротно".

"Данас је свима јасно да је бивша СФРЈ растурена налогом споља, уз обилату помоћ усташке идеологије. Из предмета 'Готовина' видели смо да Фрањо Туђман наређује спаљивање, уништавање, да ништа не постоји. Ни докази нису били довољни да се утврди постојање удруженог злочиначког подухвата на територији Хрватске, а онда као својеврсну компензацију, имамо различите пресуде", рекао је Красић.

Додаје, да су највеће казне добили Срби, јер је требало сузбити Србе на овом простору како би велике силе ту оствариле своје интересе, пре свега САД, НАТО и ЕУ.

"Ко је још профитирао од Хашког трибунала - такозвано цивилно друштво, невладине организације, које су за велике паре овде промовисале Хашки трибунал као нешто што је планетарна правда и планетарна истина", истакао је Красић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи