Посланица ДЈБ одбила да да изјаву поводом инцидента у Скупштини

Aна Стевановић, посланица Доста је било, саопштила је да је одбила да да изјаву полицији поводом инцидента на седници Административног одбора, са образложењем да не жели да учествује у урушавању угледа Скупштине Србије и "још једној представи Српске напредне странке (СНС) који политичка злоупотребљава полицију и тужилаштво". Потпредседница Главног одбора СНС-а Марија Обрадовић изјавила је да је шокирана ставом покрета Доста је било.

У саопштењу, објављеном на сајту ДЈБ-а, подсећа се да је шеф Посланичке групе СНС-а Александар Мартиновић пријавио тужилаштву посланика Двери Бошка Обрадовића зато што га је гађао компјутерским мишем на седници Административног одбора 21. новембра.

Инциденту је претходила расправа о казнама које је председница Скупштине изрекла опозиционим народним посланицима.

Током расправе, председавајући Административног одбора Александар Мартиновић није дозвољавао Обрадовићу да говори, игнорисао је његово јављање за реч, после чега је Обрадовић устао, пришао Мартиновићу и гађао га компјутерским мишем, додаје се у саопштењу.

Доста је било је навео да председница скупштине Маја Гојковић са својим сарадницима у владајућој већини, међу којима је и Мартиновић, свакодневно спроводи вербално насиље што им се као бумеранг вратило насиљем у виду компјутерског миша.

Александар Мартиновић председава седницом Одбора на исти начин на који Маја Гојковић председава седницом Скупштине – својевољно одузима реч посланицима опозиције и без икаквог образложења изриче опомене не би ли их на крају удаљила са седнице, истиче ДЈБ.

Убрзо после овог догађаја посланици СНС-а и Народне сељачке странке Марко Атлагић и Маријан Ристичевић поднели су кривичне пријаве против Бошка Обрадовића, а затим је то урадио и Александар Мартиновић, а Тужилаштво је спојило две пријаве и предмет проследило полицији.

"По налогу СНС-а, МУП је 'брже-боље' упутио позив за саслушање свим посланицима" који су били на поменутој седници Одбора, тврди ДЈБ, и додаје да је, како кажу, већ узето шест изјава.

Посланица Ана Стевановић није добила никакав допис од МУП-а, већ је контактирана од секретарке Административног одбора.

Секретарка једног скупштинског одбора звала је редом посланике и најавила да ће их МУП испитати у циљу прикупљања доказа, истиче се у саопштењу ДЈБ.

"Манир полицијског саслушавања у Скупштини до сада још нисмо видели, а ово је корак напред у обесмишљавању рада институција законодавне и судске власти", додаје се у саопштењу.

Обрадовићева шокирана ставом покрета ДJБ

Потпредседница Главног одбора Српске напредне странке Марија Обрадовић изјавила је да је шокирана ставом покрета Доста је било и њихове посланице која је одбила да, у својству сведока, да изјаву полицији поводом дешавања на седници Административног одбора Скупштине Србије.

Тврдњама да се врши политичка злоупотреба полиције и тужилаштва, они очигледно желе да оправдају насиље у Народној скупштини и да потез Обрадовића представе као прихватљиво понашање у највишем законодавном дому, навела је Обрадовићева у писаној изјави.

Упитала је због чега спремност полицијских службеника да олакшају свим посланицима процедуру узимања изјава, Доста је било жели да представи као "полицијско саслушавање".

Претпостављам да би реакција појединих посланика опозиције била још оштрија да их је полиција позвала да дођу у станицу због узимања изјава и вероватно би то представили као срамно привођење у полицију и не знам какав притисак и тортуру, закључила је Обрадовићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи