Ђурић за кинески лист: Друге партије треба да уче на примеру КПК

Потпредседник Српске напредне странке Марко Ђурић изјавио је у интервјуу за кинески државни лист "Гванминг дејли" да је Комунистичка партија Кине пример од којег друге странке могу да уче.

У интервјуу дописнику Гванминг дејлија, који за СНС наводи да је најважнија странка у Србији са више од 600.000 чланова, највећа у региону Балкана и водећа партија у актуелној влади, Марко Ђурић је казао да је Комунистичка партија Кине (КПК) "предводила кинески народ на путу од разрушене земље до данашње просперитетне земље".

"СНС је сада водећа странка у Србији и циљ СНС је да такође предводи српски народ са циљем развоја српске привреде, подизања животног стандарда, побољшања општег статуса Србије у региону, Европи и свету. Ово су циљеви који су у сагласју са циљевима КПК у Кини", оценио је Ђурић.

Он је, у вези са политичким системом у Кини, казао да је пракса показала да политички систем одговара кинеском народу и Кини.

"Земља може да се брзо развија само са снажном партијом. Историја Србије је такође показала да снажна водећа странка заиста може да учини нешто за јавност. Пут КПК показао се исправним за кинески народ, а тај пут могао би да буде пример за учење другим странкама које желе да постигну развој и притом остану независне", цитира кинески лист Ђурићеве речи.

Гванминг дејли наводи да је Ђурић, као неко ко са 34 године већ заузима важну функцију, веома добар пример младим људима у Кини.

Ђурић је истакао да веома цени позив за уцешће на предстојећем дијалогу у Пекингу партија из целог света.

Наводи се да је Ђурић пожелео младима у Кини да искористе сопствене предности и да такође раде за земљу и бољу сарадњу између Кине и Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи