ЛСВ: Војводини место међу најразвијенијим европским регијама

Лига социјалдемократа Војводине сматра да је Војводини место међу најразвијенијим европским регијама, те оцењује да се тој покрајини надлежности стално умањују, без обзира ко чини републичку власт.

У саопштењу достављеном медијима, а поводом 15 година од како је Војводина примљена у пуноправно чланство Скупштине европских регија (АЕР), председник ЛСВ Ненад Чанак оцењује да у овом тренутку Војводина "каска" за европским регионима, те да има мање аутономије и надлежности него кад је примљена у чланство.

Како наводи у сапштењу, промениле су се разне републичке власти, али је однос према Војводини увек био исти.

"Војводина се константно закида, надлежности умањују, имовина се распродаје, институције омаловажавају, а Војвођанској академији наука и уметности не дозвољава се ни да постоји, а камоли да ради", наводи се у саопштењу.

У ЛСВ напомињу да, упркос прошлогодишњим оценама известиоца ЕП Дејвида Макалистера да се војвођанска аутономија не сме умањивати и да је потребно без одлагања донети закон о финансирању, тог закона и даље нема.

Чанак оцењује да је у тој ситуацији наставак сарадње са АЕР једна од ретких позитивних одлука актуелне покрајинске власти, "која допушта да војвођанска аутономија буде тек фасада и форма без суштине".

ЛСВ у саопштењу оцењује и да су грађани Војводине најбоље живели у тренутку када је покрајина имала пуну аутономију, те поручује да ће се као странка и даље борити да се управо таква аутономија врати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи