Подршка Швајцарске дуалном образовању у Србији

Првог дана посете Швајцарској, министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић састао се у Берну са швајцарским министром привреде, образовања и истраживања Јоханом Шнајдер Аманом.

Министри су истакли задовољство досадашњом сарадњом и констатовали да је дуално образовање модел који ученике чини запошљивим одмах по завршетку школовања, саопштило је Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Представљајући Национални модел дуалног и предузетничког образовања и Закон о дуалном о образовању, Шарчевић је нагласио да је швајцарски систем био једна од полазних основа у формулисању модела дуалног образовања прилагођеног привреди и условима Србије.

Шарчевић и Шнајдер Аман су посебно нагласили важност научне сарадње која је на високом нивоу.

На састанку је указано на програм „Научна сарадња између источне Европе и Швајцарске" у оквиру кога су од 2009. до 2016. године Швајцарска национална фонадацција за науку и Агенција за развој и сарадњу финансирали више од 85 научних пројеката. 

Шарчевић се, потом, одвојено састао са државним секретаром за образовање, истраживање и иновације Мауром Дел Амброђом и директором швајцарске Агенције за развој и сарадњу Мануелом Загером.

У наредном периоду швајцарска агенција ће уложити средстава у развој методологије за праћење и евалуацију дуалног образовања у Србији, као и промоцију овог вида образовања.

У разговору са директором Загером, министар Шарчевић је захвалио на подршци, како финансијској тако и менторској, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи