Брнабић: Размислити о провери воље грађана пре уставних промена

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да није размишљала о формалном захтеву Владе за расписивање ванредних избора, али да је атмосфера у Скупштини Србије "све осим конструктивне", што је свакако разлог да се размисли о евентуалној провери воље грађана пред уставне промене.

"И сами сте видели каква је ситуација и атмосфера у Скупштини. Она свакако је све осим конструктивне. То је моје мишљење, нисам размишљала о формалном захтеву Владе. Чим будемо имали формални захтев, ја ћу га рећи", рекла је Ана Брнабић новинарима.

Према њеним речима, у прилог опцији парламентарних избора свакако иде и чињеница да се у оквиру поглавља 23 мора ићи у промену Устава.

"Та промена Устава нешто је што би требало да се заврши у наредним годинама. Свакако, вероватно у 2018. години и важно је да, када разговарамо о промени Устава, у Скупштини имамо странке које на најбољи могући начин осликавају вољу грађана. Ја нисам сигурна да је то у овом тренутку у Скупштини Србије добро осликано", сматра председница Владе.

О томе ће се, како је рекла, и даље размишљати и видети да ли је боља опција да буде како јесте, или опција да се пред уставне промене још једном провери воља грађана и да састав Скупштине буде "управо тај какав у ствари и треба да буде да би ти народни посланици разговарали око уставних промена".

Нацрт буџета до краја месеца

Нацрт буџета може да се очекује до краја новембра, изјавила је председница Владе Србије.

"Постоји нацрт буџета, али морамо још једном да прођемо кроз њега да бисмо видели тачне потребе и ја се током ове недеље налазим са свим министрима, да прођемо кроз приоритетне пројекте за 2018. године, а такође, у планирању капиталних инвестиција за 2019. и 2020. годину, да не бисмо каснили поново са искоришћавањем буџетских средстава и да бисмо били сигурни шта ће бити приоритетни пројекти у наредне три године", рекла је председница Владе новинарима. 

Упитана да прокоментарише писање Политике о предлогу буџета за идућу годину, Брнабићева каже да је тај лист пренео оно "што је транспарентно" и што већ стоји на сајту Министарства финансија, а ради се, каже, о упутству за буџет. 

"То је упутство за буџет и то је све. Дакле, ми ћемо на буџету тек радити и буџет ће се тек формирати, али све те информације постоје на сајту Министарства финансија. До краја новембра можемо да очекујемо нацрт буџета”, рекла је Брнабићева.  

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи