Нов приштински списак земаља које су признале Косово без Нигерије и Уганде

Косовско министарство спољних послова објавило је ажуриран списак земаља које су признале независност Косова, а са којег су уклоњене Нигерија и Уганда, чију писану ноту о признању Приштина никад није добила, пише "Коха диторе". Нигерија никада није признала незвисност Косова, изјавио је "Танјугу" отправник послова у амбасади Нигерије у Београду.

Њихово признање је објавио садашњи косовски министар спољних послова Беџет Пацоли током другог мандата тадашњег премијера Хашима Тачија 2011. и 2012. године, наводи се у тексту који је објављен у данашњем Унмиковом прегледу штампе.

Пацоли је такође најављивао и признање Малија, али име те земље никад није увршћено на званичан списак оних држава које су признале Косово.

Нигерија никада није признала незвисност Косова и остаје при том ставу да не признаје његову независност, изјавио је Танјугу отправник послова у амбасади Нигерије у Београду Чиџиоке Макхарди Ани.

"Нигерија није променила своју позицију" када је у питању призање независности Косова, рекао је отправник послова прецизирајући да то значи да та држава "не признаје независност Косова". 

У амбасади Уганде данас поподне нико се није јављао на позиве Танјуга. 

Приштински лист Коха диторе јуче је писао да ни девет година након што је прогласило независност, Косово не зна колико је тачно земаља признало његову "државност". 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи