Дачић и Главчев: Добри односи Србије и Бугарске

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састао се са председником Народне скупштине Републике Бугарске Димитром Главчевим, који борави у званичној посети Републици Србији.

Током разговора, обострано је изражено задовољство поводом добрих билатералних односа Србије и Бугарске, као и интензивног политичког дијалога који је вођен у протеклом периоду.

Како је саопштило Министарство спољних послова, такође је изражено задовољство поводом добре сарадње између два Парламента, што представља важан допринос развоју свеукупних билатералних односа. 

Изражена је спремност за даље унапређење сарадње између наше две земље, пре свега на плану економије, енергетике, и инфраструктуре.

У том смислу, издвојени су завршетак источног крака Коридора 10, модернизација пруге Ниш– Димитровград, као и пројекат изградње гасног интерконектора Србија-Бугарска. 

Дачић је захвалио Бугарској на залагању за наставак политике проширења Европске уније, што представља и један од приоритета њеног председавања Савету Европске уније, у првој половини наредне године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи