Ђурић: Дијалог о КиМ кроз најширу друштвену расправу

Задатак Радне групе за пружање подршке унутрашњем дијалогу о КиМ је да у наредних неколико месеци саслуша и сабере мишљења из најширег друштвеног спектра о једној од најважнијих тема за нас, рекао је председник Радне групе Марко Ђурић на првој седници групе.

Ђурић је подсетио да председник Александар Вучић који је иницирао овај дијалог инсистира да се он води на више нивоа, да буде одговоран и да има јасно дефинисане циљеве, али да је један од императива да буде вођен у оквирима реалног, са јасно дефинисаним циљевима који воде у будућност, а не у сукобе.

Уз оцену да радна група треба да подржи председника републике и владу "у једном од најтежих послова са којима се наша држава суочила последњих година", Ђурић каже да је пред њима задатак да кроз надлежности свих ресора који су заступљени, сагледају које су то институције, друштвене групе и установе које могу да помогну држави Србији у јачању институционалног капацитета за бављење питањем КиМ.

"Покушаћемо да подстакнемо и оне који до сада нису у јавности износили своје ставове о различитим аспектима косовско-метохијских питања", каже Ђурић, и додаје да ће расправа бити "широко постављена".

"Она треба да обухвати државне институције, академску јавност, представнике различитих организација грађанског друштва, и што је могуће више и обичних грађана", наводи Ђурић и додаје да ће о конкретним начинима рада групе више речи бити у будућности.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи