Јовановић: Недостају одговори владе о кључним питањима

Председник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић оценио је да овој влади, као и оним пре ње, недостају политика и одговори на кључна питања која интересују грађане и од којих зависи њихова будућност.

Поводом јучерашњег представљања 100 дана рада Владе Србије, Јовановић је у изјави за јавност оценио да су чланови владе избегавали политичке и сустинске теме, а најбоље се сналазе са статистичким подацима и техничким стварима. 

Јовановић сматра и да је дијалог са Косовом остао у другом плану, као и унутрашњи дијалог које је најављиван, напомињући и да се не говори о промени Устава и односу са суседима, саопштено је из ЛДП-а.

"Са Косовом мора да се направи трајни споразум који ставља тачку на сукобе и даје шансу миру који је потребан и Београду и Приштини", оценио је Јовановић.

Он понавља да нема напретка земље док Србија не буде члан Европске уније и на том путу не прекине везе са Русијом у домену сектора безбедности, оцењујући да Србија мора да буде члан НАТО-а.

Јовановић тврди да се игноришу проблеми у области слободе медија, да није дат одговор на афере које прате поједине чланове Владе, као и да се више водило рачуна о контонуитету са претходним владама него о промени климе у друштву.

ЛДП очекује да се министри баве политичким проблемима и да у фокус ставе исправљање оних грешака због којих, како сматра Јовановић, 2017. године као држава стојимо у месту.

Он сматра и да је потребна промена Устава, који ће, одговорити на питање шта је то Србија данас и исправити чланове који дискриминишу питање мањинских група, права жена...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи