Нова странка серијом трибина почела кампању за београдске изборе

Нова странка почела је кампању за предстојеће београдске изборе серијом трибина, а на првом скупу носилац листе и будућа кандидаткиња за градоначелницу Весна Ракић Водинелић представила је Нацрт културне политике Града Београда.

На трибини под називом "Београд се брани културом", кандидаткиња Нове странке за градоначелницу рекла је да је најважније да држава омогући средства за финансирање културе, као и правне оквире за то да културна баштина буде једнако доступна свима и да сви добију прилику за очување и представљање свог културног наследја.

"Желимо да направимо програм за развој и подстицај културе у Београду, укључујући ту и развој културе дијалога", казала је Ракић Водинелић и додала да је жеља Нове странке да јавност буде укључена и упозната са програмом.

Она је указала на бројне недостатке у области културе, а пре свега на то да више музеја не ради него што ради, па је због тога, како је оценила, упитна доступност културне баштине целокупном градјанству.

"Закони који је требао да буду донесени после потписивања једне конвенције Унеско нису били донети", казала је Ракић Водинелић и упутила свеобухватну критику на рачун законодавства у области културе.

Она је оценила да не постоје закони за посебне појединачне области у култури, а да су поједини важећи прописи застарели.

"Законодавство је задатак државе и то нико не може да обави уместо ње. Држава треба да се заустави када обави тај задатак, а не да буде заговорник цензуре и аутоцензуре", сматра Ракић Водинелић.

Вршилац дужности председника Београдског одбора Нове странке Арис Мовсесијан најавио је нове трибине на различите теме, а прва наредна требало би да се бави урбанизмом. Након тога биће организовани скупови посвећени здравственој и социјалној политици.

"Јавним дебатама желимо да са стручном јавношћу разјаснимо неке нацрте програма које смо припремили за град. Након тога ћемо евидентирати све евентуалне измене тих нацрта, јер желимо да саслушамо стручне људе. Прва тема је култура, што говори колико је Новој странци култура заправо приоритет", указао је Мовсесијан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи