Макалистер и Чанак: Састанак плодоносан, подршка Србији

Известилац Европског парламента за Србију Дејвид Макалистер изјавио је после састанка са члановима Одбора за европске интеграције да Србија добро ради, да је постигла много у последњим годинама и да има велику подршку од те европске институције.

Састанак је био плодоносан, а чланови скупштинског Одбора, без обзира да ли су из владајуће већине или опозиције, имали су усаглашена мишљења, рекли су после састанка на заједничкој конференицији за новинаре Макалистер и председник тог Одбора Ненад Чанак.

Макалистер је истакао да је задовољан састанком и да је он био вема плодоносан.

Његов извештај о Србији, наишао је, каже Макалистер, на одобравање у ЕП, па тако Србија, према његовим речима, има велику подршку од те европске институције.

"Србија ради добро, постигла је много у последњим годинама али има још посла", рекао је Макалистер и додао да би он волео да се отвори још поглавља до краја године али, како каже, није ни до њега ни до ЕП да то одлуче.

"То је до држава чланица, али колико сам информисан, поглавља су добро технички припремљена и спремна за отварање", наводи он.

Макалистер каже да управо због тога, он жели да охрабри све чланице да дају подршку Србији да та поглавља и отвори.

Подсетио је и да ће остати известилац за Србију иако је постао председник Одбора за спољне послове ЕП, и иако ће то значити "дупли посао" за њега.

"Желим да останем посвећен Србији", рекао је Макалистер и на српском језику поручио "Ја волим Србију."

Председник Одбора за европске интеграције Ненад Чанак сагласио се са Макалистеровим речима да је на састанку постигнут висок степен разумевања.

"Сви чланови одбора без обзира да ли су из опозиције или владајуће већине, доста синхроно су говорили о европским интеграцијама", рекао је Чанак и додао да је Макалистер показао велико разумевање за српске напоре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи