Данска максимално подржава европски пут Србије

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у разговору са отправником послова амбасаде Краљевине Данске Мортеном Сковгардом Хансеном изразио је задовољство због чињенице да се у овој години обележава јубилеј – век од успостављања билатералних дипломатских односа између Републике Србије и Краљевине Данске и нагласио да су односи ове две земље традиционално пријатељски и добри.

Министар је захвалио Влади и амбасади Краљевине Данске на подршци у ублажавању последица мигрантске кризе, када су опредељења значајна средства за јачање капацитета на локалном нивоу и побољшање смештајних услова за избеглице и мигранте, саопштило је ресорно министарство.

Имајући у виду да је један од најважнијих приоритета Министарства умрежавање социјалних корисника у циљу израде централног регистра и социјалних карти, Ђорђевић је напоменуо да је добра пракса Данске у тој области изузетно значајна.

Такође, изразио је наду да ће у наредном периоду Србија моћи да се ослони на позитивне примере данског законодавства у области родне равноправности.

Хансен је захвалио на исцрпним предлозима сарадње, напомињући да Данска максимално подржава европски пут Србије и да ће уложити максималне напоре да своје примере добре праксе подели са Србијом, где год се укаже потреба.

Понудио је могућности организације посета данских експерата Београду, у области европских интеграција и тржишта рада, као и у свим осталим областима за које је министарства заинтересовано.

Саговорници су се сагласили да ће у наредмном периоду посебно посветити пажњу обиласку институција социјалне заштите, које у Данској имају посебан статус, у циљу промовсања пријатељских односа две земље и подизање сарадње на виши ниво, наводи се у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи