Харадинај: Косово ће имати нове институције за 10 дана

Кандидат за премијера велике, тзв. ратне коалиције, партија окупљених око Демократске партије Косова, Рамуш Харадинај изјавио је да ће Косово имати нове институције за десет дана.

Харадинај је у интервјуу за Радио Слободна Европа рекао да ће Косово, уз подршку Алијансе Ново Косово предвођене Беџетом Пацолијем, добити коалициону владу, и поновио да је једини кандидат за место председника косовског парламента лидер Демократске партије Косова Кадри Весели.

Коментаришући најновије политичке потезе Беџета Пацолија, који се залаже за широку коалицију свих политичких субјеката, Харадинај је оценио да то представља нови импулс и да верује да ће Пацоли учинити све да оконча политички застој.

"То је више него добродошло и Пацолијева идеја о свеобухватној коалицији је у интересу Приштине и спремни смо да подржимо нови Пацолијев приступ", додао је Харадинај.

На питање када ће бити формирана нова влада, Харадинај је рекао да верује да ће нове институције бити формиране за десет дана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи