Ружић: Бирачки списак никада није био уреднији

Министарство државне управе и локалне самоуправе на свом сајту има отворену могућност да сваки грађанин може да уђе и провери своје податке, изјавио је данас ресорни министар Бранко Ружић.

"Политизација те теме у Србији 2017. године, када заиста све уводимо у ред и када систем функционише на најбољи могући начин, а биће и унапређен још више, говори само о политичкој инфантилности онога ко је тако нешто изрекао", рекао је Ружић, осврћући се на изјаву председника Покрета слободних грађана Србије Саше Јанковића, да је "намерно неуређени бирачки списак, између осталог, главна полуга опстанка СНС-а на власти".

Постоји наравно и потреба да грађани, када дође до одређених промена, на пример пребивалишта, то сами пријаве на време, указао је Ружић и оценио да јединствени бирачки списак никада није био уреднији.

Објаснио је да се бирачки списак ажурира на дневној бази, било по службеној дужности, било по захтеву грађана, као и да је у великој мери томе допринело и пребацивање матичних књига у електронски облик.

"И ова и претходна влада и моје министарство урадило је много управо на томе да се јединствени бирачки списак ажурира на прави начин", рекао је Ружић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи