Приштина одустала од пројекта генерала Кларка

Пројекат компаније "Envidity", америчког генерала Веслија Кларка, којим је било планирано преузимање четвртине Космета за коришћење угља, повучен је из даљег поступка у скупштини.

Испоставило се да је влада поднела парламенту овај пројекат без студије изводљивости и без унапред урађеног нацрта националне стратегије за коришћење лигнита, преноси портал Коссев.

О овом послу писма је одлучио да отвори Мухамет Мустафа, председник Комитета за економски развој у последњем законодавном телу, пише Газета Фјаља.

Мустафа је за тај лист рекао да Комисија није одобрила пројекат, али и да компанија "SharrCem" није испунила ни основне услове.

Комисија има две кључне препоруке. Затражено је да влада уради студију изводљивости и да унапред изради Нацрт националне стратегије за експлоатацију лигнита.

Након тога, влада се потпуно повукла, а из поступка су повучена оба пројекта.

С друге стране, министарство финансија, на чијем је челу Авдулах Хоти, иако је главни покретач ових пројеката, не зна да су пројекти "Envidity" и "SharrCem" повучени из поступка.

У кратком одговору Газети Фјаљи, из Канцеларије за информисање у том министарству навели су да су та два пројекта у скупштини на коначном усвајању.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи