Распоред другог дана консултација на Андрићевом венцу

Председник Републике Александар Вучић, на основу Устава Србије, сутра по подне ће наставити консултације са представницима изборних листа о кандидату за председника Владе Србије.

Вучић данас одржава први део консултација, а за сада је разговарао са представницима изборне листе "Александар Вучић - Србија побеђује", председником СПС-а Ивицом Дачићем и ЈС-а Драганом Марковићем, са представницима СРС-а и ДСС-а.

Редослед консултација другог дана:

14.00 - Изборна листа: Савез војвођанских Мађара

15.00 - Изборна листа: Бошњачка демократска заједница

16.00 - Изборна листа: СДА Сандџака

17.00 - Изборна листа: Партија за демократско деловање

18.00 - Изборна листа: Зелена странка

Долазак су потврдиле Савез војвођанских Мађара (СМВ), Бошњачка демократска заједница (БДЗ), Партија за демократско деловање (ПДД) и Зелена странка. СДА Санџака најавила је да се неће одазвати позиву председника Србије.

Шеф посланичке групе СВМ у Скупштини Србије Балинт Пастор потврдио је Танјугу да ће се одазвати позиву на консултације.

Како каже, та странка се увек до сада одазивала на консултације и природна је ствар да се одазове и овом састанку који се сазива на основу Устава, јер је нормално да председник жели са саслуша мишљење свих изборних листа.

"Ми имамо и коалициони споразум са СНС-ом и та коалиција функционише. Неке циљеве смо већ реализовали и очекујемо реализацију и других, па се надамо да ћемо имати прилике и о томе да разговарамо", рекао је Пастор.

Лидер Бошњачке демократске заједнице и посланик у Скупштини Србије Муамер Зукорилић такође је потврдио Танјугу да ће се представници те изборне листе одазвати позиву на консултације.

На разговор са председником Србије на Андрићев венац доћи ће и представници Зелене странке и Партије за демократско деловање, потвридли су Тнјугу Горан Чабради и Риза Халими.

Странка демократске акције (СДА) Санџака неће се одазвати позиву на консултације о кандидату за председника Владе Србије, саопштено је из те партије.

"СДА Санџака је више пута разговарала са Александром Вучићем, па и његовим претходником Томиславом Николићем, о стању и положају бошњачког народа у Србији, са циљем и предлогом побољшања статуса и права Бошњака у Србији, међутим позитивних резултата није било", каже се у саопштењу.

Сви састанци ће бити одржани у згради Генералног секретаријата председника Републике, Андрићев венац 1, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Србије.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 01. септембар 2024.
24° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару