Мустафа позвао министре из Српске листе да се врате у владу

Косовски премијер Иса Мустафа позвао је министре и посланике Српске листе да се врате у владу и парламент у Приштини и додао да је косовска влада одлучна да спроведе споразум који је постигнут у Бриселу.

"У последње време ми смо сведоци интензивирања провокација из Србије. Због тога желим да убедим грађане Косова да су влада и све институције Косова на висини задатка, способне су и међусобно координишу и са међународном заједницом како би се одбранила постигнута стабилност и унапредио просперитет Косова", рекао је Иса Мустафа на седници косовске владе.

Мустафа је поновио позив косовским Србима да се врате у институције да би "заједно радили на будућности грађана Косова, без икакве разлике".

Подвукао је да је влада на чијем је челу опредељена за остваривање споразума који произилазе из дијалога, као што је и споразум о формирању Зајединице српских општина.

"Ми ћемо почети имплементацију у складу са одлуком Уставног суда и првим споразумом, уз учешће Срба и других заједница у том процесу. Процес ће бити транспарентан, како за институције Косова тако и за опозицију и цивилно друштво", рекао је косовски премијер.

Мустафа је позвао и представнике локалне власти у општини Северна Митровица да спроведу закон по питању зида изграђеног у близини моста и додао да је зид изграђен без дозволе, због чега не може да буде "ни садашњост ни будућност грађана Косова".

Навео је да влада "није заинтересована да се уплиће" у послове локалне самоуправе док та власт буде поштовала и спроводила закон, али да ће у супротном захтевати адекватне мере да "не дозоволи да било ко подиже зидове који деле грађане Косова".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи