Тадић: Опозиција треба да има једног заједничког кандидата

Све странке проевропске, демократске опозиције требало да се уједине око заједничког кандидата за председничке изборе, рекао је председник СДС-а Борис Тадић. Није хтео да говори о именима потенцијалних кандидата, па ни о себи.

То је, рекао је Тадић новинарима пред седницу главног одбора странке, једини начин да се победи кандидат владајуће странке.

"Није лако да добијемо заједничког председничког кандидата, није лако зато што стање политичке свести нажалост није много узнапредовала и након свих тешких искустава. Није лако и због тога што постоје партикуларни партијски интереси који надјачавају опште интересе. Потребно је да политички лидери уграде и своје личне напоре и напоре својих странака у општи интерес, а не да увек размишљају о посебном интересу или позиционирању себе као политичког лидера", наводи председник Социјалдемократске странке.

Према његовим речима, лидеру СНС-а и премијеру Александру Вучићу највише одговара да кандидат буде актуелни председник Томислав Николић, а да са друге стране буде три, четири или пет кандидата из опозиције

"Ко то не разуме ради за Вучића", рекао је Тадић.

Председник СДС-а је рекао да ће на следећу седницу опозиционих странака на којој ће се разговарати о заједничком кандидату, заказати тек када буде био сигуран да ће она донети неке резултате.

Сигурно не рачуна на ДСС, Двери и Српску радикалну странку, а резервисан је и према ЛДП-у, јер је та странка, каже, "очигледно покушавала да уђе у владу и да стога увек постоји могућност да у неком моменту у току кампање нешто слично учини и дискредитује све што је до тада урађено".

На питање да ли очекује да ће се премијер Вучић кандидовати и да ли би кандидат опозиције могао да га победи, Тадић је одговорио да може.

Дошло би, каже, до поларизације у земљи као пред изборе 2000. године, проевропска, демократска опозиција би се ујединила, а и они који сада о изласку не размишљају то би учинили и Вучић је тога свестан, рекао јепредседник СДС-а.

Број коментара 53

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи