Дaвенпорт: Позвали ме, али чини се да нису спремни

Позвали су ме на састанак Одбора за европске интеграције Парламента Републике Србије - чини се да нису спремни!, написао је шеф Делегације ЕУ у Београду Мајкл Дaвенпорт на свом "Твитер" налогу. Делегација ЕУ саопштила је да је Давенпорт спреман да се врати кад се стекну услови.

Дaвенпорт није могао да представи извештај ЕК о напретку у парламенту Србије, јер су представници радикала и Двери имали, између осталог, примедбе на то што извештај није достављен на српском језику.

Седница скупштинског Одбора за европске интеграције одложена је док се не стекну услови за њено одржавање.

Делегација Европске уније у Републици Србији изразила је жаљење што нису били испуњени услови за представљање извештаја Европске комисије о Србији за 2016. годину члановима Одбора за европске интеграције Народне Скупштине, на које је амбасадора Мајкла Давенпорта позвала председница Одбора.

Одбор дуже од једне деценије има праксу да позове Делегацију ЕУ да разматра извештај Комисије са посланицима, подсећа се у саопштењу.

"Делегација препознаје важну улогу Народне скупштине и велики допринос који даје процесу приступања Србије Европској унији. Због тога Делегација захваљује председници Народне скупштине и Одбору за европске интеграције на настојањима да посланицима пруже прилику да се чују њихови ставови о извештају Комисије за 2016", истиче се у саопштењу.

Како се наводи, амбасадор Давенпорт је спреман да се врати у Народну скупштину на позив председнице Скупштине и председнице Одбора, када се стекну услови за такву дискусију. 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи