Вучић: Покушаћемо да поправимо договор о телекомуникацијама

Премијер Александар Вучић поручио је да ће Србија наставити разговоре о споразуму о телекомуникацијама са Приштином и покушати да поправи ситуацију. Поводом објављивања имена тужилаца који се баве случајем рушења у Савамали, премијер поручује да јавни функционери морају да буду имуни на све притиске, да се држе законских норми, а не онога што ће о њима да се пише у новинама.

"Имаћемо још много контаката и разговараћемо са свима, и покушаћемо да видимо можемо ли нешто да поправимо или је то све, како се то каже лаички, закуцано", рекао је Вучић новинарима у Сенти.

Упитан шта ће се догодити "ако све остане закуцано", Вучић је рекао да ће одлука тек бити донета.

"Када стављате на два таса, имате много ствари у једној и много у другој руци. Има још оних ствари које још нисмо ставили ни на један од та два таса – када будемо успели све те аргументе да ставимо, онда ћемо рећи на коју страну претеже", навео је Вучић.

Упитан када можемо очекивати одлуку о споразуму о телекомуникацијама, Вучић је рекао да ће она бити саопштена кад буде донета.

Додаје да три године моли да основна тема разговора у Бриселу буде имовина.

"Да су разговори о имовини почели пре три године, да је било воље и на приштинској и на страни ЕУ не бисмо имали све ове проблеме, јер суштински проблем око којег разговарамо све време јесте проблем имовине. Оно што је кључно то је 'Трепча' и то је закон који приштинска скупштина жели да усвоји, који не знам како мисле да спроведу у дело, и како мисле да после тога имају добру сарадњу са члановима своје владе који су Срби, и како мисле да имају сарадњу са централним властима у Београду", напомиње Вучић.

Каже да мора да се да одговор за договоре о телекомуникацијама.

"Ми имамо споразум о телекомуникацијама који је потписан у августу прошле године у Бриселу, међутим, ово је план примене или ткз. акциони план око којег нема договора, нема договора око две тачке – тачке 9 и тачке 11", каже Вучић. 

"Тужиоци да не маре за притиске" 

Вучић је поводом објављивања имена тужилаца који се баве случајем рушења у Савамали рекао да јавни функционери морају да буду имуни на све притиске, да се држе законских норми, а не онога што ће се о њима писати у новинама.

Премијер је, одговарајући на питање како коментарише објављивање имена тужилаца у случају Савамала у дневном листу Данас, рекао да не чита тај лист нити да зна шта су објавили, али да је то показатељ двоструких аршина.

“"Многи то раде сваког боговетног дана, јер постоје дупли стандарди. Да сам ја изговорио име неког судије или тужиоца био бих на стубу страма. Говорило би се о непримереном мешању и претњама, а новине и различите институције и многи политичари могу да врше најбаналнији, најприземнији и најбахатији притисак на одређене независне и самосталне државне органе и још ће да кажу како је то много лепо и паметно"”, рекао је Вучић.

Премијер је додао да сматра да грађани Србије добро примећују двоструке стандарде и истакао да ће њима препустити да доносе одлуке и закључке.

“За мене је важно да ми радимо, да обављамо добро посао, да су одлични резултати који остају уписани у свескама, а за тај уметнички утисак или дојам нисам заинтересован, јер, шта год да урадите, никада неће бити довољно добро”, рекао је Вучић.

Он је истакао да је свашта могуће у Србији уколико нечији приватни или лични интереси нису задовољени.

"“Држава ради свој посао и о сваком питању ће доносити закључке како је потребно и у складу са законом"”, поручио је Вучић.

Број коментара 54

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи