Михајловић: На влади није било речи о затварању граница

Србија остаје на курсу да помогне мигрантима колико год може, каже потпредседница Владе Зорана Михајловић и додаје да влада није разговарала о евентуалном затварању граница.

Михајловићева је на питање каква ће бити политика Србије у будућности о мигрантима и да ли је било речи о евентуалном затварању граница, рекла да у самој Европи од самог почетка мигрантске кризе има много неразјашњених чињеница.

"Што се Србије тиче, ми смо од првог дана показали све оно што Србија уствари јесте, њени грађани и грађанке су показали сву своју доброту баш зато што смо много тога и сами прошли у претходном периоду. Ми остајемо на том курсу да помогнемо колико год можемо", рекла је Михајловићева, која је присуствовала отварању првог "Женског кутка" у оквиру Миксалишта где ће жене и девојчице мигранткиње добити свој простор.

Додала је да то јесте изазов и да није увек једноставно, али да се мора наћи начин да се помогне свима, те истиче да на влади није било речи о евентуалном затварању граница.

"Јасно сам рекла да смо на становишту да увек треба помоћи колико год то будемо могли, посебно што смо ми транзитна рута, земља кроз коју мигранти и мигрантиње пролазе", рекла је Михајловић.

Потпредседница је рекла да није приметила различите ставове политичара у Србији по питању миграната и мигрантске кризе, већ бригу сваког од њих како да се помогне на најбољи начин.

"Од самог почетка, од премијера и Владе Србије да од првог дана то није само питање државе, него и њених грађана. Да је само влада радила на помоћи мигрантима то не би успело. Ми смо радили заједно, грађани, влада, невладин сектор и многе институције и остајемо на том путу", рекла је Михајловићева.

Упитана да ли је лично за затварање граница, Михајловић је рекла да је потпредседница владе која реализује владину политику и увек за помоћ људима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи