Рашковић Ивић неће спровести одлуку, Вукадиновић неће правити клуб

Посланица ДСС-а Санда Рашковић Ивић изјавила је да одбија да спроведе одлуку председништва те партије о искључењу Ђорђа Вукадиновића из посланичког клуба.

"На моју жалост, јуче је председништво донело одлуку да Вукадиновић буде искључен. Чак и кад бих хтела то да урадим, нема довољно посланика да то спроведу, а лично одбијам да спроведем тако нешто", рекла је Рашковић Ивић новинарима у парламенту.

Додала је да за то постоје два разлога, један је то што је та посланичка листа добила поверење грађана на изборима, а друго је што то није демократски.

"Ми имамо свој посланичкли клуб и ја не могу да се понашам недеморатски и ван интереса ДСС-а, а то је демократско понашање и надам се да ћемо тај проблем решити на други начин", рекла је Рашковић Ивић.

Вукадиновић је новинарима у парламенту рекао да му не пада на памет да прави свој посланички клуб.

Наводећи да је својевремено потписао споразум којим је оформљен блок ДСС-Двери, Вукадиновић је рекао да и даље заступа ту политику.

Такође, Санда Рашковић Ивић је позвала парламент да усвоји предлог резолуције о геноциду НДХ над Србима, Јеврејима и Ромима.

Рашковић Ивић је поздравила то што се у парламенту одржава јавно слушање на ту тему, али је истакла да то губи смисао јер се после тога неће десити ништа.

Подсетивши да је пре три месеца ДСС скупштини доставила Предлог резолуције о геноциду НДХ над Србима, Јеврејима и Ромима, Рашковић Ивић је истакла да би јавно слушање требало да буде само увод да се о томе расправља у парламенту и то већ на наредној седници 11. октобра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи