Јоксимовић са Ханом и члановима Бундестага

Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић састала се са известиоцем Европског парламента за Србију Дејвидом Макалистером и члановима Бундестага из редова ЦДУ/ЦСУ са којима је разговарала о процесу европских интеграција и билатералним односима Србије и Немачке.

Саговорници су оценили да Србија и Немачка имају добре односе и интензивну сарадњу на свим пољима.

Констатовано је да је препозната озбиљност политике коју спроводи Влада како на унутрашњем тако и на међународном плану, што, како је речено, отвара простор за даље унапређење билатералне сарадње.

Јадранка Јоксимовић је рекла да Немачка и даље може да рачуна на Србију као поузданог партнера и изразила наду да ће и даље наставити да подржава европски пут Србије, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

Такође, захвалила је известиоцу Макалистеру што је допринео да Србија буде видљива како у Европском парламенту тако и у другим европским институцијама.

Нагласила је да што се више напредује у преговарачком процесу, то се дубље улази у процес реформи, које подразумевају и спровођење мера које имају специфичну политичку тежину али и доприносе уређености у функционалности државе.

Приоритетни циљеви Владе и даље остају јачање економије, реформа јавне управе, владавина права, нагласила је Јоксимовићева.

У фокусу разговора били су и млади. Министарка је истакла да је реформа образовања значајна како би се тржиште рада повезало са образовном структуром и напоменула да Немачка може Србији да помогне у том процесу.

Говорећи о регионалној стабилности оцењено је да је она важна како за регион тако и за државе чланице ЕУ, у економском и безбедносном смислу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи