Мишчевић: Збуњеност о будућности ЕУ не утиче на реформе у Србији

Шефица преговарачког тима са ЕУ Тања Мишчевић изјавила је да велика збуњеност која постоји о будућности Европе неће ометати унутрашње промене и реформе у Србији.

"Здрава расправа о будућности Европе само помаже у нашем процесу интеграције", рекла је Тања Мишчевић, одговарајући на питање новинара о самиту у Братислави и оквиру за нову Европу, и о утицају на европске интеграције Србије.

Како је навела, та збуњеност о томе шта ће се десити са Европом јесте заиста велика, али Србија ту врсту збуњености нема.

"Желимо да учествујемо у сваком разговору који се односи на будућност Европе. Европа је данас наше окружење, место коме тежимо и место у коме ћемо сутра постати пуноправна чланица. Јако нас занима како ће она изгледати, али то никако не омета нашу унутрашну промену, унутрашње реформе, наше разговоре о томе шта треба урадити", каже Мишчевић.

Говорећи о мигрантској кризи, Мишчевић је рекла да се Србија понашала као европска држава, те да је од почетка мигрантске кризе која траје готово три године инсистирала на европском решењу.

"Таквог општег европског решења нема. Србија ће и даље инсистирати на налажењу европског решења у коме ћемо ми онда наћи и сопствено место", навела је Мишчевић, одговарајући на питање новинара у паузи скупа "Изазови приступања Србије Европској унији".

Према њеним речима, мигрантска криза је заправо показала да Србија има и те како значајно место у европском миљеу и Европи као таквој.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи