ДСС: Јункер рекао све

Демократска странка Србије оценила је да је писмо председника Европске комисије Жана Клода Јункера само потврдило да су дискриминација и расизам дозвољени само када се спроводе према српском народу и Србији и поново позвала владу и премијера да одустану од уласка у ЕУ.

ДСС првом потпредседнику Владе, Ивици Дачићу, поручује да председник Европске комисије,  Жан Клод Јункер, "није промашио тему" када је одговорио на писмо председника Владе Србије Александра Вучића.

"Он је само на учтив начин потврдио оно што сви већ одавно знамо: Дискриминација и расизам нису пожељни унутар ЕУ, али су једино дозвољени када се спроводе према српском народу и држави Србији", наводи ДСС.

Та странка зато поново позива председника Владе Александра Вучића као и читаву Владу да "одустану од за Србију неприхватљивог концепта уласка у ЕУ".

Демократска странка Србије саопштила је и да су српске странке у РС постигле пуно јединство у вези са одржавањем референдума и да нико нема права да грађанима Српске ускраћује права која им по Уставу припадају.

ДСС тврди да одржавање "ноћне консултације" државног врха Србије, састанак премијера са службама безбедности и позив руководству РС на разговор у Београду, представљају "баналан политички маркетинг", усмерен ка домаћој јавности, а истовремено ће служити и као покриће пред западним менторима за правдање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи