Тачи: Ситуација на северу Косова плод дијалога са Србијом

Косовски председник Хашим Тачи оценио је приликом обиласка прелаза Јариње на северу Косова да је нормализација стања на том простору и слобода кретања људи и робе резултат Бриселског дијалога Србије и Косова.

"Честитам свим припадницима полиције и царине, Албанцима и Србима који заједно раде на овом прелазу према косовским законима и европским стандардима. Драго ми је што видим сасвим нормалну ситуацију, комуникацију и кретање људи и робе. То је од изузетног значаја и подстицај за сарадњу власти у Приштини и Београду и верујем да је ово добар пример и за будућност", истакао је Тачи.

Он је директорима косовске полиције и царине, Шпенду Маџуни и Љуљзиму Рафуни честитао на резултатима који су на граничним прелазима остварени у борби против сиве економије.

"Изузетно је значајно да имамо борбу против сиве економије, то је посао који треба поздравити", рекао је косовски председник.

Директор царине Љуљзим Рафуна рекао је да је на Јарињу али и на другим прелазима, појачана борба против корупције, смањења сива економија и обезбеђена сигурна пословна средина.

"Информисао сам председника Тачија о одличној сарадњи коју имамо са косовском полицијом и другим институцијама на овом прелазу. Очекујемо да сходно Бриселском споразуму, врло брзо почне изградња нових објеката по европским стандардима, што ће обезбедити много боље услове за рад", рекао је Рафуна.

Генерални директор полиције Шпенд Маџуна оценио је да припадници те службе имају "изузетно добру и свестрану сарадњу" са агенцијама задуженим за интегрисано управљање прелазима (ИБМ).

"Истина је да имамо стабилну ситуацију и спремни смо да се суочимо са свим захтевима и потребама које се могу појавити у оквиру интегрисаног управљања границама", додао је Маџуна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи