Kанцеларија за КиМ: Срби нису насели на провокације Тахири

Oкружена полицијом и телохранитељима косовска министарка Едите Тахири појавила се у северном делу Косовске Митровице, а владина Канцеларија за Косово и Метохију изразила је задовољство што Срби у Косовској Митровици нису насели на провокацију због таквог њеног бахатог понашања.

Канцеларија наводи да је Тахири "окружена полицијом и телохранитељима посетила северни део Косовске Митровице, желећи да изазове инцидент, како би скренула пажњу са шовинистичких протеста које су њени сународници организовали у Мушутишту".

Она је, додаје се у саопштењу, желела да скрене пажњу и са чињенице да се њена влада налази у безизлазној политичкој, а албански народ у катастрофалној економској позицији.

Из Канцеларије наводе да Тахири, као грађанка Србије, има право да прошета било којим делом Србије, док год њено понашање нема за циљ провокације и изазивање немира, али да се у кафићу на обали Ибра управо то догодило.

У саопштењу се прецизира да је Тахири са повећом оружаном пратњом, практично на препад заузела први кафић крај Ибра, али да су Срби прозрели са каквим је намерема њен костимирани карневал продефиловао северном страном моста на Ибру.

Из Канцеларије сматрају да се она на тај начин "придружила галерији провокатора који протеклих дана од Србије и српског народа некоректним и увредљивим понашањем настоје да измаме непромишљену реакцију, али да српски народ, за разлику од њих, има и државу и владу која не наседа на шибицарске трикове неодговорних политичара у региону".

"Колико још аутобуса пуних младих економских миграната треба да напусти Косово и Метохију пут Западне Европе како би и сами Албанци схватили колико су катастрофалне последице политике коју персонификују Едита Тахири и њој слични", закључује се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи