Maja Гојковић на конференцији парламената у Риги

Председница Скупштине Србије и председница Парламентарне скупштине Црноморске економске сарадње Маја Гојковић учествује на Парламентарној конференцији земаља Балтичког региона у Риги, која се организује поводом 25. годишњице постојања те организације балтичких земаља.

Гојковићева је на конференцији рекла да Парламентарна скупштина Црноморске економске сарадње, у циљу унапређења вредности демократије и владавине права, подржава регионални дијалог и својим активностима промовише вредности економског развоја, мира и стабилности, који су од значаја за подручје црноморског региона и шири европски простор.

Председница Скупштине Србије је указала да парламентарна компонента односа представља важан аспект у решавању актуелних питања и изразила уверење да ће парламентарна сарадња, развој билатералних контаката између националних парламената и тешња интеракција између регионалних и међународних парламентарних скупштина отворити пут ка ефикасном спровођењу заједничких циљева, саопштено је из скупштине.

Гојковићева је рекла да се Србија, у оквиру шестомесечног председавања Парламентарном скупштином Црноморске економске сарадње, залаже за даље развијање регионалне сарадње, унапређење економске сарадње путем нових и реализације већ постојећих пројеката, као и даљи развој сарадње са Европском унијом.

На конференцији се разговара о парламентарној сарадњи, квалитету образовања и важности повезивања образовања и тржишта рада, борби против незапослености младих.

Гојковићева је у оквиру конференције имала сусрет са председником Летоније Рајмондсом Вејонисом, као и са председницом парламента Летоније Инаром Мурнице.

Маја Гојковић је на тим састанцима изразила спремност Србије на укупно унапређење билатералних односа и економске сарадње две државе, као и унапређење међупарламентарне сарадње, како на највишем нивоу, тако и на нивоу радних тела, посебно у склопу евроинтеграција и захвалила Летонији на подршци у процесима евроинтеграција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи