Зеленовић нови председник странке Заједно за Србију

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић изабран је за председника странке "Заједно за Србију" (ЗСС), након што се Душан Петровић повукао са тог места.

Зеленовић је, на изборној скупштини ЗСС представио програм којим намерава да покрене реформе свих сектора - економског, пољопривредног, образовног, здравственог и културног.

"Имам план како Србија да почне да живи. Србија нема развојну политику и потребна јој је нова енергија. Битно је да грађани имају могућност да одлучују о квалитету живота, а на нама је да придобијемо грађане", рекао је Зеленовић.

Према његовим речима, ушао је у политику како би ствари у друштву променио на боље.

"Ми верујемо да Србија не може да иде напред све док о њеној судбини одлучује само један човек. Једини начин да живимо боље јесте да преузмемо ствари у своје руке и да институционално отворимо прилику да велики број грађана одлучује о нашој будућности, о пословима и свему ономе што се односи на свакодневни живот грађана", рекао је Зеленовић.

Упитан да ли намерава да се кандидује за председника Србије следеће године, Зеленовић је одговрио да је то преамбициозно.

"Моја жеља је да у оквиру ЗСС заједно утичемо на политичке процесе у Србији, како би смо отворили прилику новим политичарима да говоре о свакодневном животу, како би у живот Србије укључили нове људе са јасним идејама и који могу да омогуће грађанима да живе боље", рекао је Зеленовић.

Душан Петровић, који је место председника уступио Зеленовићу рекао је да је тај чин "одговор ЗСС на нови дух времена", које је потпуно другачије него пре четири године.

"Драматично је различита позиција Србије данас, него 2000. године. Моје уверење је да само са јасном политиком и јасним програмом можемо наћи начин како да грађани Србије сами одлучују о питањима јавног живота", рекао је Петровић.

Према његови речима, потребни су нова виталност и нова енергија, за које верује да их поседује Небојша Зеленовић.

"У ЗСС се одлуке доносе онако како је то најбоље за странку и грађане", рекао је Петровић и додао да што пре треба да се пронађе начин за заједничко деловање странака истинске проевропске опозиције.

На Другој изборној скупштини ЗСС, говорили су лидери ДС-а и СДС-а који су позвали на уједињење "грађански" орјентисаних странака.

Међу присутнима, били су и представници странке Заједно за Шумадију, Нове странке, као и представници локалних партија са којима ЗСС чини власт у Шапцу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи