ДС, СДС и ЗСС: Зашто смо се раздвајали

Председници ДС-а, СДС-а и ЗЗС-а позвали су опозицију да се уједини, на Другој изборној скупштини странке Заједно за Србију.

На изборној скупштини ЗЗС-а, Небојша Зеленовић изабран за новог председника странке уместо Душана Петровића.

Председник Демократске странке Бојан Пајтић рекао је да је важно да се обједини "оно што је некада био део ДС", демократски корпус политичких организација и да није природно, нити логично да се "једно ткиво покида" на велики број политичких странака, које на исти начин размишљају, дишу, виде будућност.

Пајтић каже да је време да заједнички дефинишу већ на председничким изборима заједничког председничког кандидата.

Председник Социјалдемократске странке (СДС) Борис Тадић предложио је да се у будућности размисли о формирању политичке уније грађанских и демократских странака, наглашавајући да свакако ЗЗС види у једном таквом савезу.

Председник политичког савета ДС-а Драгољуб Мићуновић рекао је да се, када све тако на окупу види, "пита шта смо се ког ђавола раздвајали", поручивши да ништа није толико страшно као што изгледа.

Мићуновић је рекао да је ДС власт изненадила што им је дошла у руке и да су били неспремни за њу у много чему, као и да се неке најбоље замисли нису најбоље завршиле.

Досадашњи председник ЗЗС-а Душан Петровић рекао је да је две деценије уложено да се учини да "живот које живе наше породице, грађани ове земље", буде бољи него што је био.

"Немам проблем када са собом сводим рачуна за те две деценије. Како год данас било у Србији, темељно ствари у овој земљи не изгледају тако лоше као пре 20 година. Имамо боље изгледе, могућности", сматра Петровић.

Нови председник ЗЗС-а Небојша Зеленовић поручио је да је та странка спремна да радимо и заступамо права свих грађана. "Ми смо људи који су имуни на грабеж и спремни да поднесу ниподаштавања, лажи, обмане и да наставимо даље", рекао је Зеленовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи