Дитман: Поглавља са Србијом отворити што пре

Немачки амбасадор у Србији Аксел Дитман истиче да његова земља подржава да поглавља 23 и 24 у преговорима ЕУ са Србијом буду отворена "што је пре могуће", а да би било идеално да се то деси у првој половини ове године.

Аксел Дитман каже да сада треба да се отворе важна поглавља 23 и 24 о владавини права, пошто је Европска комисија дала јасан предлог да је Србија испунила све услове за отварање ових поглавља.

"Европска комисија је дала веома јасан предлог да је Србија испунила све услове за отварање ових поглавља, ми смо то подржали. Немачка подржава отварање поглавља што је пре могуће, идеално у првој половини 2016. и зато радимо на томе", рекао је Дитман.

Дитман подсећа да је Србија отворила прва два поглавља са ЕУ прошле године у децембру.

Немачки амбасадор је вечерас у Новом Саду присуствовао конференцији поводом отварања "Форума цивилног друштва-Београд", који ће сутра и у петак бити одржан у Новом Саду и Београду, а заједничка је иницијатива Европског фонда за Балкан и ЕРСТЕ фондације.

Форум представља припрему за овогодишњи самит "Берлинског процеса" за западни Балкан који ће бити одржан у Паризу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи