ДСС: Влада треба да прекине криминализацију државе и друштва

На конференцији за новинаре председник Владе је у први план поставио информације које је добио о могућности избијања немира током протеста у РС, међутим, ток конференције је показао да је стварни разлог хитног заказивања потреба да се неистинама обруши на опозиционе странке, саопштио је ДСС и додао да је је обраћање "неподобним" новинарима било на граници вербалног насиља.

ДСС је саопштио да је председник Владе потпуно у праву када је истакао да је од питања незаконитог рушења објеката важније питање одржања мира у Републици Српској и њене стабилности, али је крајње забрињавајући његов став да раст насиља у Србији није веома битно питање  за њене грађане.

"Председник Владе Александар Вучић, који је јуче изјавио да му "ништа није јасно" у вези криминалног рушења у Савамали, данас је, просветљен преко ноћи, све објаснио реториком старог радикала: "То је урадио неки потпуни идиот", наводи се у саопштењу ДСС објављеном на њиховом сајту.

Како се додаје, криминалне радње и најбруталније насиље свакодневно се врше на очиглед грађана и пред камерама, што недвосмислено указује да су починиоци сигурни да ће их налогодаваци заштитити од кривичног прогона.

"Биће можда приведени, саслушани, али ништа више. Од фингираног  терористичког напада  у Зубином потоку, преко премлаћивања Боже Кумбуровића припадника Партизановог обезбеђења и рушења Савамале, до јучерашње отмице др Миодрага Павловића у Апатину - нараста бескрупулозност заштићених криминалаца", истиче ДСС.

Та странка додаје да се отмицом у Апатину  грађанима шаље застрашујућа порука: насиље може да буде и снимљено, али ћете морати, као др Павловић, да под претњама изјавите да је није било и да на снимцима нисте ви.

Демократска странка Србије је уверена да ће сви политички чиниоци и грађани Републике Српске бити одговорни, сачувати мир и стабилност, а политичке спорове решавати политичким средствима.

"Исто тако, захтевамо од садашње и будуће Владе Србије да прекине криминализацију државе и друштва и да садашњу нулту толеранцију према критици, замени обећаном нултом толеранцијом према криминалу и корупцији", саопштено је из ДСС-а.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи