Мировић негира наводе Пастора о договору СНС и СВМ

Потпредседник Српске напредне странке Игор Мировић негирао да је на састанку представника СНС и Савеза војвођанских Мађара, као што тврди лидер СВМ Иштван Пастор, било речи о програму нове Покрајинске владе, уставном положају Војводине или уласку ЛСВ у коалицију.

Мировић је у саопштењу прослеђеном медијима рекао да "није било речи о новом програму Прокрајинске владе обзиром да тај програм пише пре свих апсолутни победник избора СНС и да посебно није било речи о уставном положају Војводине и посебним законима, јер пре свих СНС треба да искаже свој став о томе, а онда друге странке које су добиле много мање поверење грађана".

Мировић је истакао да на састанку није било речи о уласку било које друге странке у коалицију, а посебно не ЛСВ обзиром да су они изборе изгубили.

"Господин Пастор је у име СВМ дао предлог на крају састанка да се детаљи разговора не преносе јавности обзиром да су разговори тек почели, па нас зачуђује и то што је свој предлог и своју реч прекршио", навео је Мировић.

Пастор је за РТС рекао да су се представници СНС и СВМ договорили о принципима сарадње на војвођанском и локалном нивоу.

Пастор је рекао да постоји заједничка амбиција СНС-а и СВМ-а да се оствари партнерство на свим нивоима.

Говорећи о сарадњи у Војводини, Пастор је рекао да ће се решавати проблеми финансирања и надлежности као и будућа уставна позиција Аутономне покрајине Војводине.

Рекао је да је договорена кичма будуће парламентарне већине коју ће чинити СНС и СВМ. Пастор верује да би политички било добро да та коалиција буде широка и да у њој буде и ЛСВ, али истиче да би о томе одлуку требало да донесу и ЛСВ и СНС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи