Љајић: Нисам се договарао са Вучићем о кандидатури

Председник СДПС Расим Љајић изјавио је да се о кандидатури за председничке изборе није договарао са премијером Александром Вучићем, а као мотив за кандидатуру је навео жељу да грађанима омогући да оцене његов досадашњи рад у извршној власти.

Расим Љајић је новинарима у Београду, на питање да ли то значи да неће бити министар у влади, рекао да не зна.

"Ја сам рекао да желим да измерим себе и своју странку на председничким изборима, немам никаква нереална очекивања. Не ради се ни о каквом скривеном плану. Цео дан морам да објашњавам да ли је то неки договор који имам са Вучићем да би неком узео гласове, никаквог договора нема и мислим да имам легитимно право да изађем на изборе, да измерим себе и своју странку", навео је Љајић.

На питање да ли би очекивао подршку СНС-а, с обзиром на најаву кандидатуре Томислава Николића, Љајић је одговорио одрично, наводећи да је његова најава потпуно самостална иницијатива.

"Немам никакву амбицију, ни план да тражим било какву подршку. Ово је више страначка ствар, да испробам своје идеје за које сам се залагао последњих 15 година и за које ћу се залагати и у наредном периоду и да видим шта грађани о томе мисле", истакао је Љајић.

Љајић каже и да је потпуно реалан што се тиче очекивања, да је свестан свих околности и да од исхода председничких избора не очекује ништа превише.

"Очекујем само да добијем онолики број гласова који ће ми дати могућност да се борим за шта сам се залагао свих ових година", рекао је Љајић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи