Пастор: Сарадња са СНС-ом на свим нивоима

Представници Српске напредне странке и Савеза војвођанских Мађара договорили су се о принципима сарадње на војвођанском и локалном нивоу. Лидер СВМ-а Иштван Пастор рекао је за РТС да је сарадња заснована на принципима међусобног поштовања без обзира на однос политичких снага.

Иштван Пастор је за РТС рекао да постоји заједничка амбиција СНС-а и СВМ-а да се оствари партнерство на свим нивоима.

Говорећи о сарадњи у Војводини, Пастор је рекао да ће се решавати проблеми финансирања и надлежности као и будућа уставна позиција Аутономне покрајине Војводине.

Рекао је да је договорена кичма будуће парламентарне већине коју ће чинити СНС и СВМ. Пастор каже да верује да би политички било добро да та каоалиција буде широка и да у њој буде и ЛСВ али истиче да би о томе одлуку требало да донесу и ЛСВ и СНС.

Потврдио је да је кандидат за председника Скупштине Војводине али је рекао да још нема сазнања о томе ко је кандидат за покрајинског премијера. Напоменуо је да ће покрајински парламент бити конституисан у првим данима јуна.

"Ја ћу ту седницу заказати након што добијем извештај од ПИК-а а што се тиче динамике даљих догађања, то ћемо видети у следећим недељама", рекао је Пастор.

Говорећи о месту градоначелника Суботице, Пастор је рекао да је његова странка заинтересована за све самоуправе у којима постоји њеихово бирачко тело, али је напоменуо да, имајући у виду однос снага, није реално да градоначелник Суботице буде из СВМ-а.

Када је реч о сарадњи на републичком нивоу, Пастор истиче да постоји начелни договор и да ће СВМ бити део парламентарне већине.

Како је рекао, биће настављена пракса која је успостављена пре две године и према којој ће СВМ учествовати у извршној власти на нивоу државних секретара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи