Индонезија за брзи улазак Србије у ЕУ

Председник Србије Томислав Николић, који од уторка борави у тродневној посети Индонезији, састао се у Џакарти са председником Представничког дома Републике Индонезије Адеом Комарудином, који је том приликом истакао да се нада брзом уласку Србије у Европску унију.

Комарудин је рекао да темељ пријатељства две земље постављен у време несврстаних, треба да буде основ за учвршћивање тесне и интензивне сарадње.

Подсетио је да је група српско-индонежанског пријатељства успостављена како би се градило пријатељство два парламента, али и две државе, нагласио је Аде Комарудин.

"„Ми ћемо учинити све што је у нашој моћи да се ојачају билатерални односи, и ваша посета, председниче Николићу, веома је важна за корак напред"“, рекао је председник Представничког дома Индонезије.

Додао је да та земља подржава европски пут Србије: "„Надам се вашем брзом уласку у ЕУ и да ће Индонезија на тај начин добити још једног савезника, на кога може да се рачуна“", подвукао је Аде Комарудин.

Председник Николић је рекао да Србија испуњава услове за пуноправно чланство, међутим, сама Европска унија се суочава са великим проблемима, као што су криза проширења и мигрантска криза.

„Бројни европски лидери су се суочили са падом популарности зато што су желели да се држе заједничких принципа и стандарда“.

Са своје стране, Србија веома ефикасно спроводи реформе и стабилизује финансије, тако да добија бројне похвале и од европских институција и од ММФ-а и Светске банке.

„Ми смо посвећени обнављању старих пријатељстава и веома нам је важно пријатељство са Индонезијом. Ми ћемо наставити да вам пружамо подршку и на билатералном и на међународном плану“, подвукао је председник Николић.

Председник Србије је рекао да је пријатељство које су две земље успоставиле пре 58 година, сада обновљено, те додао да ће економија бити област у којој има највише простора за унапређење билатералних односа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи