Курц: Решење билатералних конфликата неопходно за улазак у ЕУ

Аустријски министар иностраних послова Себастијан Курц истакао је да Аустрија подржава земље региона на путу у ЕУ, јер је то у интересу званичног Беча.

Курц је, на конференцији експерата о Западном Балкану, оценио да је решење билатералних конфликата неопходно за улазак у ЕУ.

"Не смемо дозволити да отворени спорови успоре и дестабилизују регион", поручио је Курц.

Аустријски министар је навео да све земље региона треба да наставе путем успеха протекле године.

"Потписивањем заједничког документа свих шест држава Западног Балкана, као и два споразума о границама на маргинама прошлог Самита о Западном Балкану, у августу прошле године смо доказали да је могућ конкретан напредак у овим областима. Стабилно окружење нам помаже и да савладамо друге изазове, као на пример, мигрантску кризу", објаснио је Курц.

Такође, истиче да је важно да се пре свега пронађу одговори за поједина важна питања, како осигурати политичку вољу за примену одрживих решења, или како би могли да изгледају инструменти за решавање билатералних спорова, односно како је могуће у овим областима мерити и упоредити напредак.

На дводневном семинару, како је саопштено, изнети су конкретни предлози за одговоре на сва ова питања.

Самит је завршен дискусијом коју су водили Курц и његов албански колега Дитмир Бушати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи