Вучић: Сарадња са Немачком и у будућности

Председник Владе Србије Александар Вучић примио је амбасадора Савезне Републике Немачке Аксела Дитмана, који је премијеру честитао победу његове странке на парламентарним изборима и поздравио чињеницу што се премијер недвосмислено изјаснио за наставак европског пута Србије и за регионално пимирање.

Захваљујући на честиткама, премијер Вучић је истакао да је задовољан што су, током његовог досадашњег мандата, политички односи и економска сарадња Србије и Немачке значајно унапређени, саопштено је из Владе Србије.

Вучић је, како се наводи, изразио наду да ће тако наставити и у будућности.

Премијер Вучић истакао је да Србија остаје привржена реформама, европском путу и регионалној сарадњи, док ће економски напредак земље бити у врху приоритета будуће владе.

Немачки амбасадор је нагласио да је, у интересу Србије и њене европске перспективе, неопходан наставак покренутих реформи, пре свега у области економије и владавине права.

Он је истакао да ће Немачка и убудуће снажно подржавати пут Србије у Европску унију, као искрен и поуздан партнер.

Српски премијер и немачки амбасадорсу истакли да за утврђивање коначног резултата избора треба сачекати да РИК преброји све гласове и да посматрачи поднесу завршне извештаје.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи