Вучић и Чепурин о пресуди Караџићу, неутралности, НАТО-у

Председник Владе Србије Александар Вучић и амбасадор Руске Федерације у Београду Александар Чепурин сагласили су се да пресуда Хашког трибунала изречена Радовану Караџићу не сме бити искориштена за покушаје наметања колективне кривице једном народу, нити за довођење у питање статуса и овлашћења Републике Српске који проистичу из Дејтонског споразума.

Амбасадор Чепурин је изразио подршку и солидарност са Србијом и српским народом поводом годишњице почетка бомбардовања Југославије од стране НАТО.

Како је саопштено из Владе Србије, у разговору је истакнуто да су и 17 година након трагичних догађаја видљиве тешке последице агресије, која је довела до многобројних људских жртава, велике материјалне штете, те драстичних последица по мир и стабилност у региону.

Српски премијер и руски амбасадор су разговарали и о питању војне неутралности Србије као значајном фактору који доприноси јачању безбедности и стабилности на Балкану, али и у Европи у целини.

Руски дипломата је, како се наводи, изразио негодовање због кампање лажи који представници појединих невладиних организација износе против улоге Русије у ослободилачком Другом светском рату.

Истовремено, Чепурин је захвалио руководству Србије на привржености очувању идеала антифашистичке борбе и историјске истине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи