Читај ми!

Јоксимовићева и Сијарто: Искрени дијалог за бољу сарадњу

Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић разговарала је у Прагу са шефом мађарске дипломатије Петером Сијартом и том приликом је истакнут значај дијалога у решавању проблема, као у случају мигрантске кризе.

"Оно што је добро јесто то што смо ми са мађарским партнерима показали у блиској прошлости, а чини ми се да ћемо имати и наставак такве сарадње, да дијалогом, добрим и отвореним билатералним односима можемо да превазиђемо и нека отворена питања и повремене проблеме", рекла је Јоксимовићeва за Танјуг.

Како је истакла, то се најбоље видело на примеру мигрантске кризе када су представници две земље, после неких оштрих тонова и речи, сели за сто и разговарали као добри суседи и партнери.

"Мислим да у Мађарској имамо једног доброг партнера. Они нас активно подржавају на путу европских интеграција, а дијалог и редовни односи доприносе стабилности у самом региону", истакла је српска министарка.

Према њеним речима, Мађарска је за Србију важна и као неко ко се активно укључио у развој инфраструктуре у региону.

"За нас је један од најважнијих пројеката пруга Београд–Будимпешта. Ми стално о томе разговарамо и мислим да ће у неко скорије време бити начињени и неки конкретни помаци у том правцу", рекла је Јоксимовићeва.

Она је, такође, подсетила да две земље имају и бројне пројекте прекограничне сарадње, као и да сарађују у области права националних мањина.

Јоксимовићева учествује на дводневном састанку министара спољних послова Вишеградске групе и Западног Балкана, на којем су у центру пажње проширење ЕУ, Извештај о напретку и миграције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи