Читај ми!

Павићевић: О културној баштини за преговарачким столом

Официр за везу Србије у Приштини Дејан Павићевић изјавио је, након што Унеско није прихватио захтев Косова да постане члан те организације УН за образовање, науку и културу, да Београд сада мора да нађе начин да се тема српске културне и духовне баштине на Косову и Метохији нађе за преговарачким столом.

Упитан да ли је боље да се о питањима која су везана за Резолуцију 1244 СБ УН разговара у УН или да се о њима разговара у Бриселу, Павићевић је одговорио агенцији Бета да би најбоље било потпуно поштовање Резолуције и да би најбоље било да се о свему томе разговара у Уједињеним нацијама.

Павићевић је у Пећкој патријаршији оценио да је јучерашња одлука Генералне конференције Унеска "мало чудо" које представља доказ да када човек у нешто верује, када уложи свој рад и труд, као што га је уложила Влада Србије, позитивне ствари могу да се десе.

"Не треба се, међутим, много освртати и гледати у прошлост. Немамо много разлога да ликујемо. Морамо да гледамо у будућност. Човек који нема прошлост не може имати ни будућност. Тако да морамо да знамо ко смо и одакле долазимо да бисмо знали куда идемо", оценио је Павићевић.

„Али бриселски процес је нешто што траје и што је дало и неке позитивне резултате, и што може потенцијално да буде добро место да се неки проблеми реше. Мислим и на конкретно питање културне и духовне баштине, на питање имовине и на многа друга питања која су битна за опстанак српског народа на Косову и Метохији", одговорио је Павићевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи