Читај ми!

Чепурин: Велика победа народа и дипломатије Србије

Одбијање предлога Албаније за улазак Косова у Унеско је велика дипломатска победа српског народа и српске цркве и то је изузетно важна ствар и за даље преговоре Београда и Приштине, због тога што је Србија осетила да има значајну међународну подршку, изјавио је амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Чепурин.

Чепурин је то рекао грађанима који су се, на позив организације "Заветници", окупили испред Амбасаде Русије у Београду, у знак захвалности за руски вето на резолуцију о Сребреници, као и због подршке приликом спречавања Косова да уђе у Унеско.

Чепурин, који је примио представнике "Заветника", нагласио је да ће се Русија увек трудити да подржава Србију, "као и пре 50, и пре 10 и пре 200 година".

"Стајаће уз Србију, не само због пријатељских веза него и због тога што сматрамо да Србија има апсолутно све правне разлоге и води своју борбу за Косово у складу са међународним правом и праведношћу", рекао је руски амбасадор.

Чепурина су испред амбасаде поздравили окупљени, који су носили слике руског председника Владимира Путина, транспаренте на руском "Хвала вам, браћо", "Напред, Русија", као и руске и српске заставе.

Он је поновио да проблем Косова једино може да се реши на основу Резолуције 1244 СБ УН.

Навео је да су и Србија и Русија, без обзира на огроман притисак без преседана, који су осећале, успеле да спрече пријем Косова у Унеско.

Амбасадор је навео да су против пријема Косова биле све земље БРИКС-а (Бразил, Русија, Индија, Кина, Јужноафричка Република), а оне, како је истакао, чине готово 50 одсто светског становништва и готово 50 одсто светског БДП-а.

"То је велика снага, сила и подршка и ја мислим да Србија сада може да води преговоре са приштинским властима, узимајући у обзир ову снажну подршку и то јесте шанса за Београд", рекао је Чепурин новинарима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи