Николић захвалио Индонезији на подршци

Председник Србије Томислав Николић састао се у Београду са делегацијом Индонезије, коју предводи заменик министра спољних послова Индонезије Абдурахман Фахир, и том приликом им захвалио на подршци коју је њихова земља пружила Србији током гласања у Генералној конференцији Унеска о пријему Косова.

Србија дугује Индонезији велику захвалност поводом јучерашњег наступа на Генералној конференцији Унеска у Паризу, истакао је Томислав Николић и додао да је то показатељ да та земља поштује принципе међународног права и да цени традиционална пријатељства.

Како је саопштила Прес служба председника, Николић је изразио задовољство што се сусреће са представницима земље која је као и Србија пример једнакости и јединства грађана, без обзира на етничку и верску припадност.

Србија је, како је рекао Николић, извојевала јуче у Паризу још једну битку.

"У својој дугој историји, Србија је водила битке да одбрани своје, а не да присвоји туђе", истакао је председник.

Ми смо поносни што је Унеско, као организација чији је циљ да допринесе миру и сигурности кроз подржавање сарадње међу нацијама кроз образовање, науку и културу, донео једну праведну и исправну одлуку.

Председник је посебно је апострофирао важност продубљивања билатералне сарадње у области економије и важност повезивања млађих грађана Србије и Индонезије.

Заменик министра спољних послова Индонезије Абдурахман Фахир је истакао да две земље имају традиционално добре билатералне односе и изразио очекивање да ће економска сарадња бити значајно унапређена.

Заменик министра спољних послова је истакао да та земља поштује принципе међународног права и поздравио наставак дијалога Београда и Приштине.

"Индонезија има исти став о толеранцији и дијалогу као Србија и међуверски дијалог представља извор идеја које ћемо применити у нашем друштву", нагласио је Фахир.

Сагласан је са председником Николићем да је улога младих у друштву од непроцењивог значаја и да заслужује посебну пажњу, наводи се у саопштењу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи