СНС: ДС би да демантује чак и ЕK

СНС поручује ДС-у да поново лаже и да би јој било паметније да се бави собом, бар док још увек странка постоји.

Србија је, наводи се у саопштењу СНС-a, видела како изгледа брига о грађанима на "демократски“ начин, када су народ довели до просјачког штапа, док су себе и своје фамилије, са увећаним банковним рачунима, и те како подмирили".

"Стручњаци из ДС-а, од чијих експертиза и анализа грађани и данас имају трауме, када помену правну државу, не би било лоше да се сете да су они кршили чак и законе које су сами доносили, а да не помињемо чувену реформу правосуђа и њихове правничке акробације, заједно са разрађеним 'демократским' притиском на медије", наводи СНС.

Напредњаци кажу да разумеју да ДС баш и не разуме шта значи опоравак економије, јер је та странка, на челу са, како кажу, осведоченим лажовом Бојаном Пајтићем, који и данас краде по Војводини, увела у Србију појам "буразерске економије" и пљачкашких приватизација.

Како кажу, за ДС је успешна економија само она у којој они са својим пријатељима тајкунима деле милионе од процената опљачканих народних пара.

"Свесни смо и да би се ДС другачије понашао у решавању избегличке кризе, јер су свој 'хумани' однос према избеглицама најбоље показали у једној београдској општини када је шеф изборног штаба ДС-а терао мигранте из Србије. А однос према српским избеглицама најбоље је показао њихов шеф, Бојан Пајтић, када се брчкао на хрватском приморју док су Срби туговали поводом годишњице Олује", сматра СНС.

Влада Србије, на челу са СНС-ом, наставиће да од Србије ствара модерну економски развијену државу која ће бити стуб мира и стабилности и увек ћемо радити искључиво у корист грађана Србије, а не сопствених џепова, за разлику од ДС-а, поручили су напредњаци.

Демократска странка саопšтила је раније да се Извеšтај Европске комисије о напретку Србије поклапа са оценом те странке да је Влада Србије "пала на испиту".–

Ђукановић: Пајтић показао лицемерје  

Најавом борбе против доношења измена Закона о пољопривредном земљишту лидер ДС-а и председник војвођанске владе Бојан Пајтић показао је лицемерје, поручио је посланик СНС-а Владимир Ђукановић.

Влада Србије ће се, како истиче, потрудити да пронађе решење којим се неће кршити међународне обавезе Србије, а којим ће се изаћи у сусрет паорима и сељацима.

“"Не знам где је уопште могао да види тај потенцијални закон, не знамо какав ће бити, али је невероватно да је човек који је учествовао у режиму који је потписао ССП, по коме је омогућено да продајемо пољопривредно земјиште од 2017. године, сад то тражи. То показује лицемерје тог човека”", рекао је Ђукановић за Танјуг.

Посланик СНС-а објашњава да је потписивањем ССП омогућена продаја пољопривредног земљишта и странцима на крају крајева, због чега је сељаке и паоре замолио да прво иду код Пајтића и питају га зашто је омогућио да се земљиште продаје странцима.

Ђукановић каже и да је некадашња власт пољопривредно земљиште продавала својим “тајкунима и криминалцима”, тако што је продавала комбинате, уз које су купци добијали и земљиште.

"“Својим тајкунима и криминалцима продали су 300.000 хектара, а наравно да су рачунали да када дође странац да ће много више новаца дати, па су рачунали да ће више зарадити препродајом. Сада када више нису у тој ситуацији, када су пали са власти, одједном су се досетили да бране паоре и сељаке"”, истиче Ђукановић.

Покрајинска влада затражила је повлачење Предлога измена и допуна Закона о пољопривредном земљишту које је недавно усвојила Влада Србије и којим се уводи могућност продаје државног пољопривредног земљишта и давање у закуп на 30 година.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи