Одаловић: Унеско није простор за политику

Државни секретар у Министарству спољних послова Вељко Одаловић рекао је за РТС да су огромни напори уложени да се одбаци пријем Косова у Унеско. Навео је да је аргументација која је предочена квалитетна и да верује да ће оно што је министар изнео као ставове Србије бити прихваћено. Истакао је и да постоји спремност либијских власти да се ангажују у случају отетих радника српске амбасаде у тој земљи.

Одаловић је гостујући у Дневнику РТС-а рекао да је Србија изненађена понашањем и поступањем неких земаља за које није очекивала да ће тако гласно и јавно подржавати пријем Косова у Унеско.

Како је рекао Одаловић, то говори да је реч о замени смисла постојања такве агенције Уједнињених нација. Навео је да неке земље притисцима и лобирањем покушавају да Косово уведу у Унеско и истиче да је то простор у којем би најмање требало да буде политике.

Одаловић је одбацио аргументацију Приштине да ће споменици бити боље чувани ако Косово буде чланица Унеска и навео да је она депласирана.

Говорећи о случају отетих службеника српске амбасаде у Либији, Вељко Одаловић је поновио да је министар формирао кризни штаб састављен од људи који покривају најосетљивије послове које наши људи раде у Либији.

Навео је да се чине огромни напори локалних припадника безбедносних снага и објаснио да Срби тамо нису омражени и да су страни држављани у Либији честа мета.

Одаловић је рекао да је амбасадор на вези са либијским званичницима и да се чине напори да се проблем што пре разреши. Како је рекао, мере безбедности су подигнуте на највиши ниво и постоји спремност либијских власти да се максимално ангажују.

"Имамо уверавања које нама дају и очигледно је да су отмичари лоцирани и да нису прошли пунктове ван града. Очигледно су у граду, тако да се надамо да ће то што либијски званичници раде дати резултате", рекао је Одаловић.

Рекао је и да је Министарство у контакту с породицама отетих и да ће све одлуке које Министарство буде донело бити примерене тренутку.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи