Дачић: СПС нема разлога да изиграва жртву

Лидер СПС-а Ивица Дачић истиче да та странка има јединствен и јасан став о учешћу и подршци Влади Србије, и нема никаквог разлога да изиграва жртву, јер свако одступање од те политике наноси штету, пре свега, СПС-у.

У писаној изјави достављеној медијима, Дачић каже да СПС нема дволичну политику, да је њему лично државна и владина политика преча од страначке.

Управо због те политике је у коалицији са Вучићем, наводи лидер СПС-а, са намером да се делима, а не речима, за њу бори и подржава.

Лидер СПС-а подсећа да се та странка више од три године се налази у коалицији са Александром Вучићем и СНС-ом, и за то време је, како каже, на плану унутрашњих реформи и међународне позиције Србије постигнуто више него у време било којих претходних влада.

"И ми смо поносни на те резултате, што потврђује и велики углед у свету и у землљи који ужива Влада Србије на челу са Александром Вучићем", наводи Дачић.

Подсећа да је најавио да ће не због Вучића, већ због будућност СПС-а, то бити тема када се заврши гласање у Унеску о захтеву за чланство Косова.

Истиче да свакако неће да обогаћује ни таблоиде ни политичку сцену несврсисходним препуцавањима и тешким речима.

"Данима се, пре свега, бавим Унеском, и мислим да то довољно говори о томе да ми је државна, владина, политика данас преча од страначке. Због те политике сам и у коалицији са Александром Вучићем, са намером да се делима, а не речима, за њу борим и подржавам", напомиње Дачић.

Како каже, увек је спреман да за оно што ради - одговара, и да, уколико то премијер сматра, више не буде у влади, "па и због непромишљених потеза које су учинили појединци из СПС-а, и за које сносим командну одговорност".

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић рекла је раније данас да представници СПС-а, коалиционог партнера, последњих дана и месеци изговарају многе лажи, истовремено покушавајући да од себе праве жртве.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи