Читај ми!

Закон о запосленима прошао владу

Влада Србије усвојила је Нацрт закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе, којим је предвиђено уређивање радних односа ради успостављања државно-службеничког система по угледу на државни ниво, саопштило је Министарство државне управе и локалне самоуправе.

Државни секретар у Министарству Иван Бошњак је изразио задовољство усвајањем овог законског решења на Влади и најавио да ће ући у редовну скупштинску процедуру, преноси Танјуг.

"Овим ће бити означен наставак реформе јавне управе, која се у овој фази бави покрајинским и локалним нивоом власти у Србији, усаглашава службенички систем са републичким нивоом и води ка већим компетенцијама и професионализацији службеника. Паралелно очекујемо и почетак пројекта подршке имплементацији овог закона у коме ће учествовати министарство, у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина, Европском Унијом и Саветом Европе", закључио је Бошњак, а наводи се у саопштењу.

Министарство државне управе и локалне самоуправе позвало је грађане, као и стручну јавност да се упознају са текстом Нацрта закона о систему плата запослених у јавном сектору и да дају све своје коментаре, сугестије и предлоге на и мејл: reformauprave@mduls.gov.rs или писаним путем на адресу Министарства: Бирчанинова бр. 6 са назнаком "За јавну расправу о Нацрту Закона о систему плата запослених у јавном сектору".

Јавна расправа о том Нацрту закона почиње данас 21. октобра и трајаће до 10. новембра, а сви документи се могу преузети са интернет презентације Министарства на линку http://www.mduls.gov.rs.

Влада Србије утврдила је нацрте закона о заштити земљишта, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима. 

Нацртом закона о заштити земљишта уређује се систем планирања, управљања и коришћења земљишта, заштиту од загађења и деградације, али и мониторинг, односно праћење стања и квалитета земљишта.

Предложеним законом биће успостављени механизми заштите, док ће подаци добијени мониторингом бити јавни и централизовани у јединствени систем, који ће представљати основ при изради просторних и урбанистичких планова, одређивању планова, као и одређивању начина коришћења земљишта.

Нацртом закона дефинишу се и обавезе и надлежности локалне самоуправе у том погледу, као и обавезе Агенције за заштиту животне средине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи