"Ипсос": Вучић и војска најпопуларнији

Премијер Србије Александар Вучић најпопуларнији је политичар у Србији, о коме позитивно мишљење има 54 одсто грађана, а негативно 23 одсто, док је од институција најпопуларнија војска, којој верује 46 одсто, а не верује 20 одсто, показало је истраживање агенције "Ипсос стратеџик маркетинг".

Истраживање, које преноси данашња штампа, показује да, насупрот великом поверењу у војску, грађани немају повољно мишљење о министру одбране Братиславу Гашићу, коме верује свега 10 одсто испитаника, а поверење нема 46 одсто, преноси Фонет.

Црква је друга институција по поверењу грађана - о њој позитивно мишљење има 45 одсто испитаника и негативно 21 одсто, а следи полиција, којој верује 33, а не верује 31 одсто.

Повољно мишљење о раду Владе Србије има 26 одсто испитаника, а неповољно 41 одсто, док о председнику Републике позитиван став има 22 и негативан 45 одсто.

О Скупштини Србије позитивно мишљење има 15 одсто испитаника, негативно 48 одсто, док се о судству повољно изјаснило 11 одсто, а неповољно 55 одсто.

Од политичара, после Вучића највећу популарност код грађана има министар спољних послова Ивица Дачић, коме верује 28 одсто испитаника, а негативно мишљење има 38 одсто.

Министру саобраћаја Зорани Михајловић и бившем министру спољних послова Вуку Јеремићу верује по 22 одсто испитаника, док о њему негативно мишљење има 36, а о њој 39 одсто.

Повољно мишљење о председнику Србије Томиславу Николићу има 20 одсто испитаника, а неповољно 48 одсто, док о бившем председнику Борису Тадићу позитивно мисли 11 одсто, а негативно чак 64 одсто.

Лидер Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ има поверење 16 одсто испитаника, а не верује му 57 одсто, док о министру за рад и запошљавање Александру Вулину повољно мишљење има 14 и неповољно 51 одсто.

О заштитнику грађана Саши Јанковићу позитивно мисли 15 одсто, а негативно 34 одсто испитаника.

По негативним мишљењима, на челу је лидер Либерално демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић, коме не верује 75 одсто испитаника, а следе председник Демократске странке (ДС) Бојан Пајтић са 70 одсто и некадашњи премијер Војислав Коштуница са 67 одсто.

По рејтингу странака, на питање ако би се на изборима кандидовале само политичке партије, а не коалиције, 54 одсто испитаника изјаснило се да би гласало за Српску напредну странку (СНС).

Поред СНС, изборни цензус би, према том истраживању, прешли још Социјалистичка партија Србије са девет одсто, СРС са шест одсто и ДС са пет одсто.

Демократска странка Србије освојила би четири одсто, а њен коалициони партнер, покрет Двери три одсто, колико би добила и ЛДП.

Тадићева Социјалдемократска странка добила би два одсто гласова, исто као и покрет Доста је било - Саша Радуловић и Партија уједињуених пензионера Србије, док би остале странке поделиле преосталих 10 одсто гласова, показало је истраживање, рађено од 25. септембра до 4. октобра.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи